Over René van den Assem 

Ik ben René van den Assem, lifeplanner, fotograaf en (volks)luisteraar.

Ervaren

Van beroepsmilitair en het leiding geven aan groepen tot 35 mensen, tot privé chauffeur. Van facilitair leiding geven, via roosters maken en personeelsplanning tot trainer/coach voetbal. Van het beschilderen van miniatuur figuren tot tennis, squash, voetbal en survival runs. Werken in tuinen en in de horeca via NLP en Lifeplanning tot beleggen en hoe dat aan te vliegen. Noem het maar op en ik heb er wel enige affiniteit mee.

Onrust

Al dat willen ervaren gaf ook onrust, bij mijzelf, “oh tijd om verder te kijken”, en zeker ook bij mijn toenmalige partner, die toe moest kijken hoe er weer eens een vaste aanstelling werd opgezegd voor een nieuwe ervaring.

Antwoorden tijdens lifeplanning

Op enig moment was ik het zat, na al die jaren had ik vanuit mijn overgang van defensie (in zeker zin topsport van een andere dimensie) naar burger nog steeds niet mijn draai gevonden. Toen kwam ik (uiteraard niet bij toeval) in aanraking met datgene wat ik nu doe om anderen te helpen. Lifeplanning.

Het paste aan alle kanten perfect. Mensen helpen hun drome realiseren. Luisteren, misschien wel mijn beste kwaliteit. Onbevooroordeeld zijn. Allemaal vaardigheden en eigenschappen die ik in al die ervaringen verzameld had en deels vanuit mijn jeugd heb meegekregen. Na een lang en intensief opleidingstraject ben ik nu volop bezig mij nog elke dag te verbeteren.

 

portret

Mijn ideaal

Als lifeplanner mensen helpen die na een periode van rouw op de weg terug zijn, toe zijn aan nieuwe uitdagingen en daarin niet zelf de weg kunnen vinden.

Dat doe ik zodat zij hun dromen realiseren.

Dit helpt dan ook om mijn eigen dromen en wensen te realiseren met de prioriteit die ik daar zelf aan geef.

Mijn gerealiseerde dromen en wensen

 • Beklimming Kilimanjaro icm geldinzamelen voor Warchild
 • Flexibel inkomen met buitenwerk, fotografie en lifeplanning
 • Bijdragen in of aan een film (als figurant in de bioscoopfilm De Beentjes van Sint Hildegard)
 • Foto expositie met beelden die impact hebben of op zijn minst iets bijdragen aan een betere wereld (expositie in restaurant Foodvia)
 • Sportteam coachen en trainen (LSV Vrouwen 1)
 • minimaal 1 avontuur per jaar
 • kanotocht/rondreis Zweden
 • wildkamperen/rondreis Noorwegen

Dromen en wensen die (nog) open staan:

 • Woning (passend binnen en uitbundig buiten)
 • (Foto) documentaire maken over klimaat en weer
 • Vervoer aanpassen naar een duurzamer alternatief
 • Iemand die met me meegaat op avontuur
 • Minimaal 1 avontuur per jaar (of in 1 jaar alles)
 • Noordpool/Zuidpool
 • Nepal
 • West Highland Highway
 • Sahara
 • Alaska
 • Japan (mounnt fuji)
 • Finland/Lapland
 • Italie
 • Patagonië

 

Samen naar jouw doel

Mijn doel is dat jouw dromen ook uitkomen

Het voorbeeld van mijn filmbijdrage is natuurlijk relatief klein, maar je kunt het wel doortrekken naar je hele leven. Wat wil jij nu eigenlijk écht doen met je leven gegeven de tijd die je hebt. Welke stappen ga je zetten om die levensdromen ook echt te verwezenlijken? Welke prioriteit geef je aan welke droom wens of doel?

Ik vond de antwoorden in lifeplanning.

Ik zegde mijn baan op en leef als lifeplanner mijn leven nu in alle vrijheid. Dat wil niet zeggen dat er niets meer ‘moet’, maar ik heb wel de regie over mijn eigen leven. Dat betekent dat ik spontaan kan besluiten om vrij te nemen als het mooi weer is. Ik vul mijn agenda met dingen die ik écht wil doen. Ik zie de toekomst vol vertrouwen en relaxt tegemoet en ik verspil geen tijd aan het maken van zorgen of het voldoen aan verwachtingen van anderen. En dat gun ik jou ook.

Testimonials

“…en ik kan makkelijker mijn eigen ‘beren’ opruimen.”

Ellen deed een Lifeplanning

Ik zat in een burn-out en hoopte heel erg dat lifeplanning iets zou doen voor mij. 

Het was af en toe best confronterend, er werd me regelmatig een spiegel voor gehouden. Dat werkte ook wel verhelderend, dat wel. Je kon mij zó duidelijk laten voelen dat ik geen verkeerde antwoorden kon geven en dat alle mogelijkheden open lagen.

Ik merk dat ik anders in het leven ben gaan staan. Ik ben wat mondiger geworden. Ik ben zelfverzekerder geworden en ik kan makkelijker mijn eigen ‘beren’ opruimen.

- Ellen Voigt - Hengelo

“Ik heb een manier gevonden zodat ik de dingen die ik graag wil kan combineren.”

Lotte deed een Lifeplanning

Ik wist even niet meer wat ik wilde nu en in de toekomst. De dingen die ik wilde waren erg tegenstrijdig. Ik wilde de wereld rondreizen, maar had daar niet genoeg geld voor. Ook wilde ik graag naar school om een diploma te halen.

 Je hebt me op allerlei manieren mijn gedachten op een creatieve manier aan het werk gekregen. Dat was voor mij heel verrassend, omdat dit een lange tijd al niet meer gelukt was. Ik had niet verwacht dat deze lifeplanning zoveel kon veranderen, in een best wel korte tijd.

Ik heb een manier gevonden zodat ik de dingen die ik graag wil kan combineren. Ik ben begonnen met school én ik heb een baan gevonden waarin ik mezelf helemaal kan vinden. Daardoor kan ik veel sparen en elk jaar een mooie reis maken.

- Lotte Aalderink - Hengelo

“De eerste stappen heb ik zelfs direct genomen.”

Jos deed een Lifeplan Mini

Ik stelde het schrijven van een boek over mijn leven tussen drie culturen steeds maar voor me uit. Tijdens een interview van René bij Radio Hengelo kwam dat ter sprake. René nodigde mij daarop uit voor een Lifeplan Mini.

Ons gesprek heb ik ervaren als ondersteunend, positief en stimulerend waarbij er vooral goed geluisterd werd.

Ik ben compleet verrast dat ik de koe bij de horens ga vatten na ons gesprek en mijn relaas ga vastleggen. De eerste stappen heb ik zelfs direct genomen.

- Jos Klaczynski - Hengelo

Testimonials

“Je hielp me ontdekken wat écht belangrijk is in mijn leven.”

Anna deed een Lifeplanning

Voordat ik bij jou een lifeplanning ging doen wilde ik niet meer verder hobbelen in mijn leven. Ik wilde een doel hebben. Ik wilde iets doen wat ertoe doet. Ik wilde niet mijn hele leven omgooien, maar ik was het zo zat om maar gewoon alles te blijven doen zoals ik deed.

Ik durfde eigenlijk helemaal niet, ik was bang voor het onbekende. Het is veel makkelijker om te blijven hangen in iets dat je al kent. Ik ontdekte echter dat het heel makkelijk is om je door angst te laten leiden, maar dat me dat niet verder helpt.

Ik kwam er in onze sessies vooral achter dat ik (weer) mag dromen en dat er heel veel meer haalbaar is. Nu denk ik vooral: ik wens nog veel meer! Je hielp me ontdekken wat echt belangrijk is in mijn leven.

- Anna HM (wil graag anoniem blijven)

“Ik ontdekte een nieuw perspectief ten aanzien van tekenen…..”

Sander deed een Lifeplan Mini

Ik merkte dat ik stagneerde in mijn uren tekenen. Ik dacht dat dit kwam vanwege een gebrek aan feedback van anderen, plus dat ik geen duidelijk plan had waar ik naartoe wilde werken.

Je gaf geen waardeoordelen en stelde vragen omtrent mijn tekenen en mijn wensen. Hierdoor ging ik mij beseffen dat de antwoorden in mijzelf zitten. Het ging voor mij over succes. Maar tekenen, om mijzelf op sociaal gebied verder te ontwikkelen past beter, ook al vindt ik dat spannend.

Ik ontdekte een nieuw perspectief ten aanzien van tekenen dat meer met zijn en doen te maken heeft, dan met hebben.

- Sander - Dordrecht

“het is zichtbaar geworden dat de wijze waarop ik in mijn werk en privé omging met situaties niet anders is maar juist hetzelfde!”

Patrick deed een Lifeplanning

Ik ervaar aan de vooravond te staan van een nieuwe/volgende stap in mijn loopbaan. Mijn visie op leiderschap ontwikkeld zich sterk maar dit maakt ook dat de vraag sterker wordt wat hiermee te doen.

Na het tweede gesprek ervaarde ik een soort van mentale splitsing…….ga ik de focus van dit traject leggen op “doen” of ga ik de focus leggen op “zijn”. Hierin koos ik voor “zijn”.  Voor mij zit in “zijn” meer diepgang en een groter vlak van onbekend terrein. Gaande het traject ontdekte ik dat mijn vraag/zoektocht naar een volgende stap in mijn loopbaan ook overeenkomsten had met privé emotionele vraagstukken.

Het is mooi om te ervaren hoe jij een omgeving creëert waarin ik mij echt vrij heb gevoeld om alle kanten op te gaan in mijn hoofd. Het maakte het mogelijk om te ontdekken dat de coping strategieën die ik mijzelf eigen heb gemaakt……onbewust overlopen vanuit het functionele(werk) naar privé….en vice versa.

- Patrick Hartog - Elst (Patrick wil liever geen foto plaatsen)

Laat je gegevens achter en ik bel je zo snel mogelijk terug.

Je mag mij ook zelf bellen op +31 6 3939 8128.

Partners

Werken aan eenheid doen we samen. Samen maakt sterker. Samen is een betere toekomst. Voor jou, voor mij voor iedereen. Life Planning is een proces om mensen dichter bij zichzelf te laten komen. Om mensen de dingen te laten doen die ze zelf graag willen. Ook nog eens vol passie en overgave. Als mensen op die manier hun leven leiden draagt dat altijd bij aan een betere samenleving. Een samenleving waarin iedereen de bijdrage doet die er toe doet. Vooral passend bij de eigen ambitie. Op deze pagina over eenheid, vind je een aantal ondernemingen, organisaties en goede doelen. Zij dragen vanuit hun passie en bevlogenheid bij aan een betere samenleving. Heel graag nodig ik je uit er eens een kijkje te nemen.

Vereniging Life Planners Nederland

Beroepsvereniging van Nederlandse (Financial) Lifeplanners

 

 

Oost.nl

Laat ondernemers duurzaam groeien

 

 

ROZ groep

Partner in ondernemen

 

 

Happy Planet Professionals

Happy Planet Professionals is een beweging van maatschappelijk bewuste zelfstandige professionals.

 

 

Piekartz Director

Jessie von Piekartz Art Director

 

 

Provincie Overijssel

Verstrekker van de startversneller subsidie

 

 

United Economy

Is een duurzaam handelsnetwerk, met een eigen munteenheid

 

 

Volksuniversiteit Hengelo

Cursussen en Workshops

 

 

Studio Jimmy Lou

Geeft vorm aan jouw bedrijf

webdesign | huisstijl | drukwerk

 

 

Herbert Hoveniers

buitengewoon goed

Wientjes Advies

Je financieel planner als vertrouwenspersoon

 

 

Means in Progress

Als je ook de ambitie hebt om lifeplanner te worden.

 

 

Warchild

Steun, Onderwijs en bescherming van oorlogskinderen

×