Zeven topnummers over lifeplanning | Muziek als inspiratie

Heb je dat ook? Dat je zoveel kracht en inspiratie haalt uit muziek? De een haalt het uit de beat, de ander vindt het vooral heerlijk dansbaar en er zijn er die de teksten helemaal uitpluizen. Dat is het mooie van muziek. Iedereen haalt er op zijn of haar manier uit wat erin zit.

Lifeplanning in muziek gevat

Je zou het niet verwachten maar er zijn veel nummers die lifeplanning helemaal all over zijn. Het hele principe van lifeplanning is erin gevat. Bij het ene nummer meer gerelateerd aan het proces, bij een ander de positiviteit en weer een derde gericht op jou als mens, soms een stukje uit het nummer en bij een vijfde het eindstuk.

Eigen inspiratie

Daarom wil ik je graag de 7 nummers delen die veel voor mij betekent hebben en dat nog steeds doen. Met regelmaat luister ik er zelf naar, als ik even denk dat ik een duwtje wil hebben of gewoon dankbaar wil zijn voor de artiest die het nummer uitvoert of degene die ze me gestuurd hebben.

De 7 topnummers over lifeplanning

Vlieg met me mee. Trijntje Oosterhuis

Het leven stelt op zich niets voor het is wat jij ervan maakt. Ga je met me mee, dit is je kans grijp hem meteen.

Later is al lang begonnen. Klein Orkest

Als je steeds weer denkt, dat ga ik later wel doen, later als de kinderen groot zijn, later als ik met pensioen ben. Kortom later is al begonnen.

Spijt heb je morgen maar. Bløf

Bij twijfel doe het gewoon nu, dan kun je er altijd nog spijt van hebben, al zal dat haast nooit het geval zijn.

Het regent zonnestralen. Acda en de Munnik

Je hoeft niet per abuis in de krant met een zwart omrande advertentie om je leven, of delen daarvan, op een andere manier in te richten dan je deed.

26.000 Dagen. Klein Orkest

Als je er zo naar kijkt zie je dat een leven eigenlijk relatief kort is. Dus zorg dat elke dag er een is die telt. Elke dag iets doen wat voor jou van belang is.

Hoogste Versnelling. Nielson

Leef in jouw eigen hoogste versnelling. Voor de een is dat als een formule 1, voor de ander een lekkere gezinsauto. De snelheid maakt niet uit, voorwaarts is voorwaarts.

 

Omdat het nu lijkt dat er alleen Nederlandstalige nummers zijn, ook een Engelstalig nummer.

Weliswaar is het tekstueel (soms) een beetje Ierse galgenhumor. Ik vind toch dat het niet kan ontbreken in dit lijstje.

Photosynthesis. Frank Turner

Blijf jong van geest, speels en leef je leven ten volle.

Heb jij ook een nummer of meerdere nummers?

Hopelijk heb je er veel luister lol van gehad? Spreken de teksten je aan, of de muziek als geheel, of de melodie… of heb je er lekker op gedanst. Heb jij ook een nummer of meerdere nummers die je helpen te focussen op je toekomst, wat je wilt doen in je leven of een andere positieve benadering gericht op het hier en nu?

Ik hoor ze graag!

×