Defensie verlaten en dan?

If anything was possible, what would you do?

Je hebt een avontuurlijk leven als beroepsmilitair achter de rug en dan kom je weer terug in de ‘burgermaatschappij’.

Hoe gaat je leven er dan uitzien? Hoe ga je om met het mogelijke gemis aan avontuur? En hoe vind je je weg in een arbeidsproces dat totaal anders is dan wat je gewend bent?
Vandaag begint je toekomst. Best spannend, want er zijn veel keuzes te maken. Ga je werken of studeren? Ga je de wijde wereld in of blijf je vlakbij huis? Wil je actie of is een tijdje rust ook weleens lekker? Er komt veel op je af, maar bedenk:
In je nieuwe leven heb jij de regie in handen. Je volgt geen orders op, maar je bepaalt zelf. Ik weet als ex-militair dat dat best overweldigend kan zijn. Als lifeplanner help ik je om de vrijheid te ervaren van een leven waarin plek is voor jouw dromen, wensen en avontuur.

Geen keuzestress maar keuzevrijheid

Ik weet hoe het is om vanuit je kisten in je sneakers te stappen. Ik was twaalf jaar beroepsmilitair, voormalig OPC bij de C Tijger Compagnie Luchtmobiel. De overstap van militair naar burger vond ik best lastig. Het heeft een jaar of zes geduurd voordat ik de rust in mezelf hervonden had.
De overstap was namelijk méér dan alleen een verandering van baan. Je hele leven verandert. En jijzelf ook. Dat is best wennen, ook voor je omgeving, die het niet altijd begrijpt. Ik miste mijn vrijheid, het avontuur en mijn kameraden. En toen kwam lifeplanning op mijn pad.

Wat biedt lifeplanning jou? Lifeplanning helpt je om dat gevoel van vrijheid weer te ervaren. Je leert dat je de wil, de energie en het enthousiasme hebt om je leven op jouw manier in te richten. Je merkt dat ‘je vuurtje’ ook na je militaire leven kan blijven branden, ook al is dat voor heel andere dingen dan voorheen. Lifeplanning helpt je verder. Net zoals het mij gedaan heeft.

Hoe werkt het?

  • We hebben eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
  • Daarna volgen er vijf lifeplanning gesprekken van ongeveer anderhalf uur. In het derde gesprek besteden we extra aandacht aan de overstap van militair naar burger.

Je krijgt

  • Een lifeplanningsmap met inspiratiewerk
  • Een persoonlijk lifeplan
  • Een vraagbaak met persoonlijke ervaring

En het allerbelangrijkste: je krijgt het leven dat je wilt. Jouw ideale leven. Meer praktische informatie lees je op de pagina over mijn werkwijze. 

Samen aan de slag? Neem vrijblijvend contact met me op of plan een gratis kennismakingssessie.

Ik zou zeggen: voorwaarts mars!

 

 

Samen naar jouw doel

Mijn waarom is om mensen te helpen hun dromen uit te laten komen. Helpen ik geniet er nog steeds elke dag van, of het nu op het voetbalveld is een team helpen beter te worden als team en individu, fysieke arbeid in het bedrijf van een vriend helpend in het restaurant van een vriendin en natuurlijk vooral helpen van mensen die hun leven een wending willen (of moeten) geven en hier in zijn vastgelopen.

Mijn wens is dat jouw dromen ook uitkomen

Ook ik heb een periode in mijn leven gekend dat ik er geen idee van had wat ik nu écht wilde. Waar kreeg ik voldoening van, wat wilde ik in ieder geval doen in de korte tijd van leven die mij gegund is. Toen ik dat wist en vooral voelde was het vooral een kwestie van plan maken en doen. Realiseren die dromen en liefst in een volgorde die logisch was. Het belangrijkste eerst. Prioriteiten stellen dus. Nu ik zelf weet en ervaren heb dat dromen uitkomen wil ik jou daar bij helpen.

Vrijheid ervaren

Grote kans dat meer vrijheid één van je doelen is. Met lifeplanning leer ik je die vrijheid te ervaren, in de wetenschap dat je zelf je keuzes kunt maken.
Je móet dus geen groot huis kopen, maar je kunt ervoor kiezen.
Je hóórt geen 80 uur te werken als je ondernemer bent, het is een keuze.
En je hoeft ook niet alles perfect te doen als je veel ballen in de lucht houdt.
Ik koos voor een piepklein huis en een goede balans tussen werk en privé. Ik ben benieuwd welke keuzen jij gaat maken.

Samen bereiken we je doel

Samen bereik je de top. Ik kwam tot dat besef toen ik halverwege de beklimming van de Kilimanjaro wilde opgeven vanwege hoogteziekte. De andere expeditieleden sleepten me er destijds doorheen, waar ik nog steeds dankbaar voor ben.

En nu is het mijn beurt om jou te begeleiden op jouw expeditie naar je top. Ik ben er klaar voor. En jij?

Werkwijze

We maken eerst vrijblijvend kennis

We starten altijd met een uitgebreide kennismaking, om te zien of ik degene ben die jou het beste kan helpen. We hoeven geen hartsvrienden te worden, maar we moeten elkaar wel begrijpen. Bij lifeplanning gaan we het namelijk niet over koetjes en kalfjes hebben. We gaan de diepte in. Daarvoor is vertrouwen nodig. Voor een goed resultaat is het belangrijk dat je je veilig voelt om die diepte op te zoeken.

Vervolgsessies, afronding en eventuele verwijzing

Als we besluiten om samen verder te gaan, dan plannen we vervolgsessies van anderhalf uur. Daarbij kijken we naar de toekomst; wroeten in je verleden is niet nodig. Vijf gesprekken zijn voldoende om je prioriteiten op een rij te krijgen. Tijdens de sessies krijg je handvatten, waarmee je je toekomstige doelen zelf aan kunt pakken.

We sluiten de sessies af als je je doel hebt bereikt. Als in de tussentijd blijkt dat je beter gebaat bent bij de hulp van een andere professional, dan kan ik doorverwijzen naar iemand uit mijn netwerk.

Locatie

Voor onze gesprekken organiseer ik een passende ruimte.

Wat mogen we van elkaar verwachten?

Ten eerste commitment. We gaan beiden voor het beste resultaat en daar zetten we ons voor in. Gun jezelf het commitment en krijg het resultaat waar je naar verlangt. Maak dus ook tijd vrij voor je lifeplanning. Soms is er niet direct resultaat zichtbaar of voelbaar. Maar zoals altijd: vertrouw op het proces. En op elkaar natuurlijk.
Vertrouwen is dus het tweede dat we van elkaar mogen verwachten. En verder kun je rekenen op respect, veiligheid en eerlijkheid.

Je investering

Tijdens lifeplanning investeer je in jezelf, maar ook in tijd, energie en geld.
Het kennismakingsgesprek is uiteraard gratis en vrijblijvend. Van de lifeplanning stuur ik je halverwege en na afloop een factuur.

Lifeplanning voor Militairen

Bel mij voor al je vragen +31 6 39398128

Of laat je gegevens achter en ik neem contact met je op:

11 + 3 =

Contact

René van den Assem

Leonardstraat 145

7553 XX Hengelo

+31 6 39398128

mail@renevandenassem.com

 

NIEUWSBRIEF

×